C.J. Barsøe
1955 C.J. Barsøe overtager hotel Skarridsø1

1958 feb.; 70 år Barsøe fra Verdensby til Jyderup. Hotelejer Barsøe 70 år
Hotelejer C.J. Barsøe, hotel Skarridsø, Jyderup, fylder på mandag 70 år. C.J. Barsøe er født i København og har fået sin uddannelse på Hotel d'Angleterre. Da direktør, M. Almino, i 1906 blev direktør for hotel Ritz i London, tog han Barsøe med. To år efter Barsøe leder af hotel Terminus på Gare St. Lazare i Paris, en stilling han beklædte i godt tre år.
London og Paris blev kun trin på vejen i uddannelsen, senere drog Barsøe til Finland og Rusland. Sidstnævnte sted havde Barsøe stilling som overkelner på den kendte franske restaurant Astoria i det daværende St. Petersborg. Da krigen brød ud, rejste Barsøe til England, og et par efter tilbage til Danmark og fik ansættelse på d'Angleterre, da dette i 1917 genåbnede efter branden.
Mange berømtheder er blevet betjent af C.J. Barsøe gennem årene i udlandet. I Paris kom prinsesse Marie på besøg med sin søn, prins Axel, og ved den norske kong Haakons rejse til England sammensatte Barsøe menuen og serverede for kongen ved en banket på hotel Ritz. I Rusland var mange af datidens kendte storfyrster blandt gæsterne.
I 1923 købte Barsøe Trocadero Bar i København og oparbejdede den til et muntert samlingssted. Ti år efter overtog Barsøe Odense Folketeater og tilbyggede varieté og restaurant, den kendte "Rosenhaven". Her beskæftigedes et personale på ca. 100 mennesker. Da Barsøe var fyldt de 65 år, fandt han det på tide at "slappe af" og købte hotel Skarridsø, for hovedsagelig at drive det som turisthotel. Hotellet blev istandsat fra kælder til kvist, og på værelserne blev for de flestes vedkommende lagt ægte tæpper på gulvene. Lokale foreninger og selskaber gør også brug af hotellet, ligesom der holdes adskillige store udstillinger o.lign.
Selv hotellets store sal er blevet smukt istandsat og dekoreret; bl.a. har maleren Kr. Ulvig-Nielsen gengivet historiske motiver og landskaber på væggene såvel i salen som i restaurationen.
Hotelejer Barsøe har altid haft en storartet støtte i sin hustru, med hvem han lever et ualmindelig harmonisk samliv. Barsøe er en mand med idealer og principper: om andre deler han synspunkter eller forstår hans væsen og væremåde er for ham mindre væsentlig, når blot han selv føler, at han ikke svigter sine principper, og ikke slækker på de krav, han stiller til sig selv og til det, han har ansvar for, og dem, der har vundet hans venskab ved, at han er loyal som ven2

1961 januar; Fru Barsøe, 70 år
Fru Elisabeth Barsøe, Borups Allé 152, København NV, tidligere hotel Skarridsø, Jyderup, fylder den 22. januar 1961, 70 år.
Fru Barsøe er en ungdommelig og meget charmerende dame, der bærer sine år ubesværet. I de mange år, hvor hendes mand drev hotelvirksomhed, var hun en dygtig og trofast støtte. I en lang årrække havde de den kendte virksomhed "Rosenhaven" i Odense, hvor også folketeatret havde til huse. Prominente gæster, bl.a. mange kendte skuespillere, blev venner med hr. og fru Barsøe, og det blev interessante år.
For omtrent ni år siden kom hr. og fru Barsøe til Jyderup, hvor de gjorde et stort arbejde for at istandsætte det store hotel.
Fru Barsøe vandt ved sin milde og venlige væremåde en kreds af gode venner; hun har en egen evne til at udjævne, hvor der eventuelt kan opstå en eller anden misstemning. Sammen med sin mand, med hvem hun lever et ualmindelig smukt og harmonisk familieliv, nyder fru Barsøe sit otium i København, hvor også ægteparrets eneste datter bor3


Kilder:
Kilde 1: Stationsbyen Jyderup, Anders Hjorth-Jørgensen, Forlaget desAHjn, side 94
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 8. feb. 1958, side 4; 70 år Barsøe
Kilde 3: Kalundborg Folkeblad 14. januar 1961, side 3; Fru Barsøe, 70 år
Note:

Sidst opdateret 27. juli 2015
©Jyderup Realskole