Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.
Articles

Så til Søs

Så til Søs

1979 sep.; "Så til søs"
Hvor findes der et skibsskrog i størrelsen 25 til 35 fod? For et sådan, er de 20 elever fra 9.z ved Jyderup Erhvervsrettede Grundskole på jagt efter. Det er en ide der er opstået i bestræbelserne på at finde frem til nogle gode og fornuftige fritidssysler.
Det var en af klassens elever, Michael, der er meget interesseret i både, der kom med ideen om, at klassen skulle bygge en båd. Og han fik gjort hele klassen interesseret i et sådant projekt, som skal virkeliggøres i fritiden. Også pigerne i klassen skal være med. De kan f.eks. strikke skibssejler, foreslår en af drengene i klassen, da vi fik forelagt planen. - Men også to faglærer nemlig Flemming Skov og Aage Wad, der selv er ivrig sejlsportsmand, modtog forslaget med stor begejstring.

Ingen penge
Ideen og tanken er god. Men 9.z har imidlertid et problem.
Den mangler et skibsskrog og har ikke selv økonomiske muligheder for at skaffe et sådant. Og det har skolen heller ikke. Naturligvis kan eleverne selv stable et minde beløb på benene, siger Aage Wad. Eleverne håber derfor at det, vil lykkes at opdrive et skibsskrog f.eks. i Havnsø eller længere nordpå langs kysten.
- Findes der et sådant skibsskrog eller andet sted skal vi nok selv sørge for at få det hentet hjem til skolen, siger eleverne.
Lykkes det at få fat i et skibsskrog, er det tanken, at skibet skal bygges i løbet af vinteren, således at det skulle kunne søsættes i Havnsø til foråret.
Nu er planen klarlagt, og eleverne venter nu spændt på om det vil lykkes for dem at få den realiseret1

Afskrift af "Så til Søs" lagt på JEG's facebookside 2013 med spørgsmålet om de fik fat i "et skrog"?
og Hanne Sørensen svarer at de ikke fik fat i noget skrog2
 


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 17. sep. 1979, side 6; "Så til søs"
Kilde 2: Hanne Sørensen 12. december 2013
Note:

Sidst opdateret 12. oktober 2014
©Jyderup Realskole

Johnny June 07 2024 235 reads 0 comments 0 ratings Print

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.


Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %
Sign In
Not a member yet? Click here to register.
Forgot Password?