Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.
Articles

JEG-Revy 1. årgang

JEG-Revy 1. årgang

1979 juni; Revy på JEG i Jyderup
Eleverne på Jyderup Erhvervsrettede Grundskole springer fredag op på scenen for at fortælle deres lærere en række sandheder. Det sker i forbindelse med skolens års afslutning, hvor eleverne selv har lavet en revy, der kaldes "JEG-revy 1. årgang" da man håber på, at revyen bliver en årlig tilbagevendende begivenhed. Hvad revyen handler om er en stor hemmelighed, teksterne har eleverne selv laget i samarbejde med en lærer Johny Olsen. Forlydender siger, at der skal laves gas med lærere på skolen.
Fra prøverne forud for revyen fremgår det, at den også kommer til at handle om eleverne selv. Der øves på nummeret "Travoltavognen", som skulle give en vis selvkritik af eleverne selv. Det handler om idoldyrkelse. Hvordan man negligere mennesker rundt om sig og elsker idolerne på plakaterne. I nummeret trækkes en vogn ind, hvorpå der sidder en pige omgivet af plakater med Elvis og Travolta. Et andet nummer er en sang, der drejer sig om mindreværdskomplekser blandt teenagere, sangen hedder "Stakkels unge mand - med en temmelig god forstand"
Revyen opføres for skolens elever, lærere, forældre og bestyrelsen samt særligt indbudte gæster1

Revy på JEG, 1979, 9. juni; Travolta, røg og spøg i den første JEG-revy
Travolta, røg og spørg i den første JEG-revy
På Jyderup Erhvervsrettede Grundskole er 20 elever og to lærere i færd med at lægge sidste hånd på "JEG-Revy nr. 1", der skal opføres ved afslutningsfesten på skolen næste fredag.
Rammerne er i orden. Skolen råder over en teatersal og scene, der nok siger spar-to til alt andet i Nordvestsjælland. Hidtil er salen brugt til afslutning på spil-sammenugen og opførelsen af en musical'en "Godspell" - men nu er JEG-eleverne selv sprunget op på scenen.
Styrker kammeratskab

JEG Revy 1

I velkomstsangen optræder alle 20 medvirkende i en chorus-line. Frank og Jørgen akkompagnerer på guitar, og under de sidste hektiske prøver tilfører Johnny Olsen, der instruerer, den gnist, der skal til for at få det op at stå, medens en anden lærer, Mogens Berggren, tager sig af belysning og andre finesser.
Det er en fælles opgave at lave en revy, fortæller Johnny, det har eleverne også opdaget. Det drejer sig ikke kun om den enkelte person, der står længst fremme på scenen, men også om dem, der arbejder i kulisserne. Vi har kaldt revyen "JEG-Revy 1. årgang" i håb om, at det kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed.

  Travoltavognen
Vi har i fællesskab arbejdet os frem til tekst og handling i revyen, og i enkelt tilfælde har jeg finpudset, fortsætter Johnny.
På scenen øves der på et nummer, "Travoltavognen". En pige trækkes ind på scenen af fem-seks fyre i en vogn overbroderet med Travolta - og Elvis-plakater.
Nummeret her giver en vis selvkritik af unge på elevernes egen alder. Det handler om idoldyrkelsen, hvordan man negligerer mennesker rundt omkring sig og elsker idoler, der kun findes på plakaten.
JEG Revy
  Michael og Bettina fra 9c og 8y er med i revyen, og de har begge spillet teater før.
Jeg har været med i Bagsværd Amatørscenen og blandt andet spillet med i "Fru Carras Gevær" af Brecht, fortæller Michael. Bettina har også prøvet at spille amatørteater, men her er lidt anderledes, mener de begge2


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 14. juni 1979, side 6; Revy på JEG i Jyderup
Kilde 2: Holbæk amts venstreblad 9. juni 1979, side 14; Travolta, røg og spøg i den første JEG-revy

Michelle Klæstrup: Jeg er den 4 fra højre, sjovt at se (dec. 2014 fra JEG's facebookside)
Steen Rasmussen; Det er mig første fra højre (dec. 2014 fra JEG's facebookside)
Sidst rettet 3. december 2014
©Jyderup Realskole

Johnny June 07 2024 137 reads 0 ratings Print

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %
Sign In
Not a member yet? Click here to register.
Forgot Password?